3.500 de kilometri și o Dacia 1300

O Dacia 1300 din 1982 pe nume Geta, doi buzoieni trecuți de adolescență și un raliul de regularitate. Cam astea sunt ingredientele pe care le-am pregătit pentru cei care vor rămâne aici până la ultimul punct. Punct.

Prin luna august am realizat că sezonul 2017 din cadrul Campionatului Raliurilor de Regularitate se termină la final de septembrie, iar până la Crăciun mai rămân câteva săptămâni bune pe care le-aș putea folosi într-un mod constructiv.

Un articol scris în MotorClasic mi-a scos în cale 24 Hours of Greece. Și cum eu mă entuziasmez tare când citesc astfel de denumiri am zis că n-ar fi rău să dau o geană peste textul ăla. Și uita așa am aflat că în Grecia, în intervalul 21 – 22 octombrie se desfășoară un raliul de regularitate și anduranță în același timp. Regularitate am tot făcut în ultimul an, anduranță mai puțin. Și asta în ciuda faptului că anumite persoane consideră nopțile pierdute pe drumurile patriei la volanul Getei tot un fel de anduranță.

În altă ordine de idei, l-am sunat pe Alex și i-am povestit. Uneori, când concurăm, am impresia că nu mergem pe aceeași frecvență, dar când a auzit ce experiență cool se anunță a schimbat de pe bulgari. Da, mergem!

Și cum noi suntem genul de oameni pentru care “a zice” este sinonim cu “a face”, am pus mâna pe o foaie și un pix și ne-am apucat de calculat bugete, de făcut cereri de concediu și de completat fișe de înscriere în limba lui Homer.

24 Hours of Greece presupune 800 de kilometri, peste 30 de controale orare și vreo 15 teste de regularitate (probe speciale). Și toate astea în 24 de ore. La o primă vedere pare simplu, dar să-l aud eu pe ăla care spune că după ce a stat treaz mai bine de o zi încă mai poate naviga/conduce și calcula timpi, distanțe și viteze medii cu aceeași acuratețe cu care o face între 10:00 și 18:00.

Și pentru că în timpul liber mai și mergem la serviciu, nu avem la dispoziție prea multe zile să ajungem din București în Atena și invers. Un calcul simplu spune așa: 6 zile și aproximativ 3.500 de kilometri. Și toate astea într-o Dacia 1300.

(momentul sponsorului)

Proiectul părea că poate fi susținut de mine și de Alex, dar într-un final ne-am dat seama că o să fie dificil. Ne-am găsit un sponsor princial (Forja Rotec) și câțiva parteneri de încredere.

Foto: Dragoș Savu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.