Danube Delta Rally 2017 – Cinste vouă, Pelicanilor

“Cod portocaliu de caniculă”, strigă o voce feminină din difuzoarele radioului. “Rahat! [sarcastic] Cât de rău o să fie? Deschidem geamurile, ventilăm interiorul și gata”, încercam să mă păcălesc înainte să urc pe scaunele îmbrăcate în vinilin ale Getei. Bă, băiatule, nu cred că în ’95 când plecai la mare cu Dacia simțeai ce am simțit eu pe traseul Buzău – Brăila – Insula Mare a Brăilei – Brăila – Tulcea. Dar nu vă mai rețin, așa că n-o să vă spun cum am reușit să stăm vreo 5 ore în saună uscată.

Să revenim puțin la traseul urmat din urbea natală până în Tulcea. N-are sens să vă mai povestesc că am ajuns în Insula Mare a Brăilei dintr-un noroc chior. Abia acum am înțeles și eu vorba aia cu “A găsit orbul Brăila”. Ce să-i faci, data viitoare pornim și noi Waze că doar d-aia muncesc băieții aia în Silicon Valley, să nu greșească Georgescu și Șocariciu drumul către Tulcea. Și uite așa am reușit să ajungem la startul Danube Delta Rally cu 30 de minute înainte de festivitate. Nu-i rău, vă zic eu! La Old Cars Rally Prahova am reușit să ajung cu 15 minute înainte de startul efectiv. Așa că, Georgescule, mai ai de tras până o să egalezi performanța mea!

Prima zi a Danube Delta Rally, competiție organizată în 2017 într-o nouă formă, a fost de vis. Startul s-a dat la ora 14:00. Vă mai amintiți de codul ăla portocaliu de caniculă? Da, da, sunt puțin răutăcios, dar dacă stau bine și mă gândesc simt un fior de invidie cu trimitere directă către cei care s-au înscris la clasa Youngtimer (Preda, n-am uitat de tine!).

După 160 de kilometri în care am avut de înfruntat și două probe speciale cu trafic închis (Mulțumim pentru șicană!) ajungem în Jurilovca. Echipa de voluntari și ceva localnici ne-au întâmpinat cu borș de pește și muzică. Ce să mai, festival în toată regula! Ne-am hrănit trupurile cu multă apă rece și, după caz, bere.

Și cum spuneam, după o zi în care apa din PET-uri trecea de la 24 de grade la 35 de grade în mai puțin de jumătate de oră, iar Coca-Cola mai avea puțin și precipita caramel, invidia față de concurenții de la Youngtimer creștea exponențial. Și totul a culimnat cu un arbitru care îmi spune că “un concurent doar i-a crăpat puțin geamul, să nu iasă aerul rece din mașină”. Întind degetul arătător către o Skoda vișinie și-mi confirmă. “Da, el este!”. Păi bine, Marius. E frumos ce faci?

Plecăm către Tulcea, dar nu înainte să facem un mic ocol la Enisala. Am zis să menționez și partea asta pentru că am câteva poze și pot ilustra plăcut.

Finalul de zi a adus o masă copioasă la Ivan…cel Groaznic nu cel Pescar. Și spun asta pentru că mâncarea e genială, dar serviciile cam lasă de dorit. Bine, bine, partea asta cu serviciile se aplică și în alte restaurante/hoteluri din zonă, dar poate n-am nimerit eu unde trebuie.

Ziua secundă aveam să ne ofere un nou traseu mișto. Tulcea – Dunavățu de Jos. Cine n-a mers până acum pe drumul ăsta a pierdut multe. Prânzul ne-a prins cu o regrupare de vreo două ore jumate, timp în care organizatorii munceau de zor în centrul orașului Tulcea. Preparau supersperciala. Da, da, ne-am dat cu clasicele în centrul orașului cu trafic închis. N-o fo’ rău, iar spectactorii au apreciat eforturile Bătrânelor Doamne.

Chiar dacă am fost răutăcios pe alocuri, Danube Delta Rally 2017 a fost un eveniment super, începând de la traseu, modul de promovare, dar mai ales canalele de promovare. Dacă în 2016 am reușit să abandonez din postura de forlighter, anul ăsta mi-a ieșit figura și am plecat acasă, pentru prima dată, cu un loc 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.