Roumanie Historic Winter Rally – Raliu de iarnă pentru istorice

Lume, lume, premieră în România. În intervalul 16 – 18 februarie, la Covasna, se va desfășura primul raliul de iarnă dedicat vehiculelor istorice. Spre deosebire de raliurile de regularitate cu care v-am obișnuit, Roumanie Historic Winter Rally se va derula conform regulamentului național de raliuri al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Roumanie Historic Winter Rally se va desfășura pe parcursul a 362 de kilometri, dintre care 215 kilometri de probă specială.

Joi, 16 februarie, Roumanie Historic Winter Rally

După verificările administrative și cele tehnice, începând ora 19:00 se va pleca pe singura probă a zilei. Concurenții vor avea de parcurs 49,7 kilometri de etapă, dintre care 14,6 kilometri de probă specială.

Vineri, 17 februarie, Roumanie Historic Winter Rally

Prima mașină va pleca la ora 9:00 din Covasna. “Ziua” măsoară 167 de kilometri și are trei probe speciale: Zăbrătău (32 de kilometri), Bărcani (7 kilometri) și Păpăuți (14,6 kilometri). Regruparea se face în Comandău. Ultima probă a zilei se numește Cireșu și măsoară 48,8 kilometri.

Sâmbătă, 18 februarie, Roumanie Historic Winter Rally

Pentru ultima zi, organizatorii au pregătit două probe speciale, pe același traseu care măsoară 48,8 kilometri fiecare. Regruparea și premierea se face în Covasna.

Cine vrea și mai multe detalii, poate să consulte site-ul competiției AICI.

Tariful pentru concurenții români este de 300 de euro.

Via | MCM Foto | Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.