E/Racing – Competiție de rallycross dedicată electricelor

Anul trecut, prin luna octombrie, scriam câte ceva despre Manfred Stohl care lansa un Peugeot 207 electric pregătit pentru rallycross. La acel moment au tot fost personaje care au râs la auzul veștilor.

Dar americanii nu s-au gândit de două ori și au spus da proiectului. Așa a luat naștere E/Racing o competiție de rallycross dedicată modelelor electrice. Debutul acesteia o să aibă loc în America de Nord către finalul acestui an.

masina-electrica-rallycross-5

Primul sezon o să aibă cinci etape, iar debutul se anunță în Las Vegas pe 31 octombrie. Printre orașele care ar putea găzdui o astfel de etapă se numără Los Angeles și New York. Presupun că ați intuit că nicio echipă și niciun pilot nu a fost anunțat, însă în viitorul apropiat vom avea toate detaliile.

“În ultimii doi ani am crezut că tehnologia electrică reprezintă viitorul în motorsport, iar ea deschide o mulțime de posibilități. Succesul Formulei E și interesul pentru proiectul nostru electric de rallycross indică faptul că am intuit corect”, a declarat Stohl.

Începutul sfârșitului motoarelor termice din rally – aici găsești mai multe informații despre mașina pregătită de Stohl și compania sa.

Via | Motorsport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.