Calendarul Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice 2017 – 9 etape și constituirea clasei Dacia Classic

Comisia Sportivă a Retromobil Club România a prezentat calendarul ediției 2017 a Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice, campionat a cărui primă ediție a avut loc în 2016. Pentru 2017 organizatorii au pregătit o serie de premiere, campionatul va avea nouă etape, dintre care două noi, un nou sistem de punctaj pentru clasamentul general, dar și constituirea în premieră a clasei „Dacia Classic” dedicată modelelor Dacia produse până în 1987 atestate ca vehicul istoric.

Citește și: Raliurile de regularitate – Ghid de supraviețuire

Raliurile de Regularitate nu reprezintă o noutate pentru România, dar în 2016 a fost pentru prima dată când etapele tradiționale desfășurate independent sau ca parte a unor alte evenimente au fost coagulate de către Comisia Sportivă a RCR într-un campionat național așa cum se întâmplă de altfel, în toate țările cu o mișcare retro dezvoltată. Acest lucru a avut darul de a crește interesul pentru acest gen de competiții, fapt reflectat prin prezența unui nucleu solid de echipaje la toate etapele, dar și prin atragerea unor participanți noi spre competițiile de regularitate, ceea ce a generat și o mediatizare extinsă pe toate canalele.

Organizarea unui campionat dedicat Raliurilor de Regularitate pentru vehicule istorice a fost de altfel un pas firesc pentru dezvoltarea mișcării retro din țara noastră dat fiind numărul tot mai mare de vehicule istorice atestate în România, efervescență ce s-a reflectat și prin creșterea numărului de evenimente locale și naționale. O consecință a acestui succes o reprezintă cererea unor noi organizatori de a fi prezenți în calendarul CRRVI, două fiind din acest punct de vedere noutățile sezonului 2017: Retro Rally Transalpina și Danube Delta Rally.

Pentru prima dată România are trei etape FIVA B, și o etapă – Romania Rally Challenge (Sibiu) înscrsisă deja în calendarul FIVA A internațional.

Citește și: RCR, FRAS și ACR – Demers pentru un acord de colaborare

De remarcat este faptul ca Moldova Classic Rally care se va desfășura la Bacău între 16 și 18 iunie în paralel cu etapa Raliul Moldovei din Campionatul Național de Raliuri, fiind pentru prima dată când un eveniment automoblistic este desfășurat sub patronajul comun al ACR (Autoritatea Sportivă Națională FIA)/RCR (Autoritate Națională FIVA)/ FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv).

Citește și:  Cadrul legal privind atestarea vehiculelor istorice în România

2017 aduce în premieră și constituirea unei „clase naționale” dedicată concurenților care participă cu vehicule de fabricație autohtonă marca Dacia fabricate până în 1987 și atestate ca vehicule istorice. Iar din punctul de vedere al regulamentului, pentru punctajul final al clasamentului vor fi luate în considerare cele mai bune 6 rezultate din 9.

Calendarul Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice 2017

28-30 aprilie – Old Cars Rally Prahova (București)

26-28 mai  – Castle Rally Tg Mureș (Tg Mureș)

16-18 iunie – Moldova Classic Rally (Bacău)

29 iunie – 1 iulie  – Danube Delta Rally (Tulcea) –  etapă FIVA B

28-30 iulie  – Retro Rally Transalpina

17-19 august  -Romania Rally Challenge (Sibiu) –  etapă FIVA A (internațional)

1-3 septembrie –  Carpați Retro (Cluj-Napoca)  – etapă FIVA B

15-16 septembrie – Kronstadt Classic Rally (Brașov)

23 septembrie –  Raliul Memorial Giurgiu 1904 (București) etapă FIVA B

Foto | Dragos Savu

1 Comment

  1. Pingback: Co.rnel. Co.pilot. | Sho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.