ATA Racing Show 2016 – Sub steag portocaliu, nu negru

Pe 25 și 26 noiembrie, în cadrul Academiei Titi Aur s-a desfășurat a doua ediție a ATA Racing Show. Evenimentul a încheiat sezonul 2016 din motorsportul românesc și a adus la start, atât echipaje din Campionatul Național de Raliuri, cât și piloți din Campionatul Național de Viteză în Coastă (mai puțini din această categorie, iar motivele cu siguranță le cunoașteți de pe discuțiile apărute pe Facebook).

Vineri, 25 noiembrie, au avut loc sesiunile de recunoașteri și calificări, iar sâmbătă, concurenții au dus adevăratele dueluri împotriva secundelor. La fel ca în 2015, temperaturile scăzute și ceața au fost piedicile puse în calea fericirii spectatorilor, dar chiar și așa, în ziua a doua, parcarea din incinta Academiei Titi Aur a fost plină.

Spre deosebire de anul trecut, au fost câteva nume sonore din motorsportul românesc care nu și-au făcut apariția pe circuit. La Clasa 4WD lucrurile au părut destul de simple. Simone Tempestini și-a făcut jocul și a câștigat pentru a doua oară evenimentul, iar pe doi a terminat tatăl acestuia, Marco Tempestini. Podiumul a fost completat de Dan Gîrtofan. La Clasa 2WD, Vlad Cosma a încheiat socotelile pe anul 2016 și a fost urmat în clasament de Alex Filip. Pe trei a terminat Florin Tincescu, pilot care pe parcursul evenimentului a împărțit mașina de concurs cu Cosma.

La Clasa Dacia, Norbert Maior pune punctul pe i înaintea lui Armando Battocchi. Podiumul a fost completat de Țuțuianu Cătălin. La debutanți s-a impus Dragoș Popa, la categoria feminin, Vanessa Cadar, iar premiul pentru cel mai lung “zbor” a fost adjudecat de Bogdan Marișca.

Așa cum spuneam în titlu, evenimentul a stat sub steag portocaliu, nu negru. Dan Beșliu, un om pe care nu am apucat să-l cunosc, dar despre care am auzit atât de multe lucruri faine, a fost comemorat în pauza dintre manșe, atât de spectatorii prezenți, cât și de piloți. Drum bun, Dan!

Foto | Attila Szabo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.