Petre Vezeanu – Omul din spatele cortinei

Navigator sau copilot, spune-i cum vrei. El este cel care orchestrează succesul echipajului în motorsport. Indiferent că vorbim despre rally-raid, off-road, raliu sau curse de regularitate, el este “Master of puppets”. Atenție, a nu se traduce expresia mot-a-mot!

În anii ’60, Petre Vezeanu ieșea la rampă. Petrică, cum îi spuneau apropiații, a fost unul dintre cei mai prolifici navigatori din istoria motorsportului românesc. A bifat o serie de participări în afară, dar a fost încununat cu lauri și pe plaiuri mirotice. Dacă sursele mele nu sunt greșite, Vezeanu și-a început cariera de navigator alături de Florin Popescu, un “om calm” în ceea ce privește competițiile. Cei doi au devenit cunoscuți în cercurile vremurilor cu o poveste greu de digerat astăzi în lumea motorsportului.

“Vezi, Petrică, am impresia că avem o pană pe partea ta!”. Vezeanu coboră, se uită la roțile de pe partea lui, urcă la loc, își prinde centura, casca, apoi îi spune lui Florin. “Nu-i pe partea mea!”.

A urmat perioada de “ucenicie” alături de Marin Dumitrescu. Așa cum o spune și Nea Marin, debutul său alături de Vezeanu a avut loc în 1968 în Raliul României. Petrică era cunoscut pentru calmul de care dădea dovadă indiferent de situație, lucru de apreciat pentru un navigator, dar uneori, ce-i mult, strică. Să zicem că Nea Marin era obișnuit cu serviciile lui Iancovici, iar calmul lui Vezeanu l-a cam dat peste cap la prima întâlnire.

“La primele viraje mă trezesc acoperit de hârtiile care zburau prin toată mașina, simt cum mă lovește dureros și… umed sticla de apă și că centura e liberă. În aceeași fracțiune de secundă ratez manevra și pun mașina de-a curmezișul, cu botul în șanț”. Cam așa au arătat primele minute ale echipajului Dumitrescu – Vezeanu din Raliul României. Dar cei doi reușeșc să genereze acea legătură specială dintre pilot și navigator și la final se impun. Tot atunci s-a afirmat și Eugen Ionescu-Cristea, “șeful generației următoare”. Povestea este cu happy ending pentru că echipajul Dumitrescu – Vezeanu câștigă Raliul României.

petre vezeanu

Și pentru că l-am adus în discuție pe Genu, din 1970, Vezeanu devine navigatorul acestuia. Cei doi vor trece de greutățile din motorsport până în 1975, când Petrică se urcă pe scaunul din dreapta al mașinii pilotate de Ștefan Iancovici. Cu astfel de ași ai volanului în stânga și cu o măiestrie în calcul, Petre Vezeanu devine repede unul dintre cei mai de succes navigatori.

În cariera sa, Vezeanu cucerește 9 titluri de Campion Național de Raliuri: 1969, 1970, 1975, 1976 (2), 1977, 1979, 1980 (2). Dintre acestea, 2 titluri au fost de Campion Național Absolut. Și dacă nu v-ați plictisit, trebuie să vă mai spun că Vezeanu câștigă alte 5 titluri de Campion Național cu echipa IAP.

Cu un astfel de palmares și cu o atitudine demnă de un învingător, Petrică este numit în 1975 Maestru al Sportului și pus în funcția de antrenor al echipei naționale de raliuri între anii 1976 și 1980. Se stinge din viață în 1981, în Franța.

Foto | 1, 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.